Cerc catehetic la parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Călăraşi

Joi, 28 august 2014, Protopopiatul Călăraşi a organizat cercul catehetic lunar care a avut loc la Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din municipiul Călăraşi.

La această întâlnire au participat 18 de copii din parohie cu vârste între 9 şi 18 ani, dar şi următorii preoţi: preacucernicul părinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călărași, preacucernicul părinte Dinu Vasile Viorel, Secretar al Protopopiatului Călărași, preacucernicul părinte Nemţanu Ionuţ şi preacucernicul părinte Grigore Gabriel Constantin de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia, preacucernicul părinte Borcan Constantin de la Parohia Tonea, preacucernicul părinte Dumitru Florin de la Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi preacucernicul părinte paroh Popa Marian Florin, de la aceeaşi parohie , care a şi susţinut ora de cateheză.

Tema propusă a fost: Constantin Brâncoveanu – martiriu pentru credinţă şi neamul românesc. Cercul catehetic s-a desfăşurat în biserică, iar ora a debutat prin rostirea rugăciunii ,,Împărate ceresc”.

Preacucernicul părinte paroh, a amintit în deschiderea orei de cateheză, faptul că anul 2014 a fost declarat de către Sfântul Sinod, drept An Omagial Euharistic şi An comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română subliniind faptul că împlinirea a 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Voievod Constantin cu cei patru fii ai săi, Sfinţii Constantin, Ştefan, Radu şi Matei, împreună cu Sfântul Ianache sfetnicul reprezintă un prilej de pioasă evocare a jertfelniciei Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi de reflecţie asupra moştenirii cultural-spirituale brâncovene.

În continuare părintele a prezentat pe înţelesul copiilor când, cum şi în ce mod s-a petrecut martiriul Sfinţilor Brâncoveni subliniind moştenirea culturală brâncovenească lăsată neamului nostru românesc, după care în mod simbolic a fost aprins un sfeşnic cu cinci lumânări amintind de familia Brâncoveanu.

Întreaga oră s-a bucurat de o armonie stilistică adică limbajul folosit a fost pe înţelesul copiilor posedând naturaleţe, claritate, demnitate şi corectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toţi participanţii.

În încheiere părintele protopop a multumit tuturor participantilor, încurajând copiii să fie alături de preoţii parohiei, după care a oferit iconiţe cu Sfânta Filofteia tuturor celor prezenţi, invitându-i la procesiunea organizată de Protopopiatul Călăraşi.

După rugăciunea de încheiere copii au primit, dulciuri şi sucuri prin osteneala părintelui paroh.

A consemnat părintele Nemţanu Ionuţ de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia.

[https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/09/IMG_0970.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/09/IMG_0989.jpg"]
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...